T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Kavaklık Bilim ve Sanat Merkezi

AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME AİLE EĞİTİMİ PROGRAMIMIZ BAŞLADI

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz tarafından öğrenci velilerimize yönelik "Akademik Gelişimi Destekleme Aile Eğitimi Programı" başlatılmıştır.

Gelişimin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, özel yetenekli öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarında desteklenmesi ve ihtiyaç duydukları eğitim imkânlarının onlara sunulması Bakanlığımızın öncelikli faaliyet alanlarından birini oluşturmaktadır. Özel yetenekli öğrencilerimizin kendi öğrenme süreçlerini yönetmeleri, akademik çalışmalarda kararlılık ve çaba göstermeleri, akademik anlayış ve sorumluluk bilinci geliştirmeleri geleceğe hazırlanmaları sürecinde onları destekleyici rol oynayacaktır.  Bu süreçte yalnızca öğrencilerin değil, onların ailelerinin de gelişimsel bir bakış açısıyla desteklenmesi gerekmektedir.

Özel yetenekli öğrencilerimizin akademik gelişimini destekleme süreçlerinde ailelerin farkındalık kazanmalarını ve çocuklarının gelişimini desteklemeye yönelik daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan “Bilim ve Sanat Merkezleri Akademik Gelişimi Destekleme Aile Eğitim Programı” merkezimiz velilerine yönelik uygulanmaya başlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 11:28 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 1  kişi beğendi